Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Keiti

Keiti

На много от нас се е случвало да организират разчистването/реконструкцията на дома и това да се отървете от стари мебели да е начело в списъка със задачи. Според някои организации, рециклирането и повторното използване на стари мебели и благородни метали ни позволява да пестим суровини, да намалим депонирането и да сведе до минимум количеството от емисиите на парниковите газове. Чрез отговорно и законно изхвърляне на предмети от бита вие допринасяте за по-устойчиво бъдеще.

Най-предпочитаните материали за кухненски шкафове – как да разполагаме с красива и уютна кухня

Бидейки най-използваното помещение в дома, кухнята винаги се е славила с особено внимание от страна както на дизайнерите, така и на клиентите – не е никак изненадващ фактът, че пазарът е буквално залят от предложения и оферти за създаване на индивидуални проекти. Безспорно за клиентите е от особено значение фасадата на кухнята – именно нейният външен вид е онова, което ще допринесе с естетика и уют и ще направи домът ви по-приветлив и приятен отвсякога. Затова е важно да обърнем особено внимание на изработката на кухненски шкафове.

Оригинални парфюми – как да се възползваме от прекрасните им аромати през горещините на летния сезон

Прекрасните оригинални парфюми винаги са се свързвали с наистина силно и интензивно ухание – едва ли има човек, който да не търси именно силни и дръзки ухания при избора на следващия си любим парфюм. В разгара на летните жеги, обаче, често е особено предизвикателство да съумеем да запазим максимално парфюмната дълготрайност.

Време е за пълно почистване на мазе и е време да се отървете от цялата бъркотията. Върнете си пространството и се възползвайте от свободата на този терен.

Никой не е имунизиран от среща с паразити.

Дървениците са червеникавокафяви насекоми, които се хранят с кръвта на спящи хора и животни. Те са малки (като ябълково семе с дължина около 5 мм), плоски паразити и могат да се помесят в процепи с дебелина, колкото пластмасова карта.

Сряда, 16 Септември 2020 07:15

10 очарователни факти за хлебарките

Повечето собственици на жилища са наясно с рисковете за здравето и безопасността, свързани с нападенията от хлебарки. Към това нека да добавим алергиите и астмата, предизвикани от алергени на хлебарки, микробите и бактериите, за които е известно, че се разпространяват.


Това, което може би не е толкова известно, е фактът, че хлебарките са интересен и издръжлив вредител. Те проявяват странни тактики в поведение и оцеляване. Например, хлебарките прекарват 75% от времето си в почивка и могат да издържат на температури до 32 градуса по Фаренхайт! Информацията е заимствана от фирма: Превента ДДДД ЕООД.

Ето десет от най-очарователните факти за хлебарките, които навярно не сте чували:

1.) Хлебарката може да живее седмица без главата си

Поради отворената си кръвоносна система и факта, че дишат през малки дупки във всеки от сегментите на тялото си, тя не е зависима от дишането през устата или главата. Насекомото умира само защото без уста не може да пие вода и умира от жажда.

2.) Хлебарката може да задържи дъха си в продължение на 40 минути

Тези вредители дори могат да оцелеят, ако бъдат потопени под вода за половин час. Те често задържат дъха си, за да регулират загубата на вода.

3.) Те могат да избягат до три мили за час

Макар че това може да изглежда като впечатляваща спортна способност, всъщност означава, че могат да разпространяват микроби и бактерии в дома много бързо.

4.) Новородените немски хлебарки стават възрастни само за 36 дни

Всъщност германската хлебарка е най-често срещаният вид от хлебарките и е замесен в огнища на болести и алергични реакции при много хора.

5.) Еднодневното бебе хлебарка може да тича почти толкова бързо, колкото родителите му

За справка, тези бебета са с размерите на прашинка! Така те не само са бързи, но и са неуловими, което е опасна комбинация за вредител, за който е известно, че предава различни болести.

6.) Американската хлебарка проявява влечение към алкохола

Подобно на други вредители, този вид хлебарки се увлича от някои алкохолни напитки, особено от бира. Най-вероятно те са привлечени от хмела и захарта, присъстващи в напитката.

7.) Най-големият плот в света е дълъг шест инча

Срещан само в Южна Америка, този вид също има размах на крилата с един крак. За контекст средните хлебарки могат да варират по размер от ½ "- 2" дълги.

8.) Хлебарите са наистина стари

Смята се, че те са възникнали преди повече от 280 милиона години в ерата на карбона.

9.) В света има повече от 4000 различни вида хлебарки

Най-често срещаният вид е немският хлебарка. Други хлебарки, открити в Америка, включват кафяви, американски хлебарки и ориенталски хлебарки.

10.) Хлебарки могат да живеят без храна един месец

Те са хладнокръвни насекоми. Оцеляват само една седмица без вода, поради което често се срещат във влажни зони около дома, като мазета и бани.

Тези факти доказват, че хлебарки са едни от най-приспособимите същества на земята, което прави контрола и премахването на им още по-трудно. За да се отървете от хлебарки в дома, експертите предлагат храната да се запечатва и съхранява правилно. Това е особено важно за кухнята, която трябва да се почиства всеки ден, за да се предотврати натрупването на трохи и боклуци.

Отпадъците трябва да се изхвърлят редовно и да се съхраняват в затворени контейнери. Собствениците на жилища трябва да търсят и запечатват всички пукнатини и дупки в домовете, включително входни точки за комунални услуги и тръби, тъй като те могат да служат като входове за вредителя. Освен това мазетата и пространствата за пълзене трябва да се поддържат добре проветриви и сухи.

Контролът и управлението на хлебарки са важни от съображения за здраве и безопасност. Ако подозирате нападение на хлебарки, използвайте лицензиран професионалист за контрол на вредителите във вашия район.

Източник: www.preventa.bg

Понеделник, 13 Април 2020 21:48

10 причини да спите голи

10 причини да спите голи

Много хора спят в пижамата си. Това о правят по навик, от когато бяха деца, така просто продължават да правят това и в зряла възраст. Но знаете ли, че да спите голи си има много предимства, за които може би дори не сте се замисляли. Ето десет предимства от това да спите голи.

Простатитът, известен още като възпаление на простатната жлеза, е често срещано заболяване.  Засяга половата система на мъжете между 20 и 40 години.

Fresh Feet – убива гъбичките по стъпалата и ноктите

От гъбички по стъпалата и ноктитеса неприятен козметичен проблем. От тях страда половината от населението на планетата. Когато не се предвиди навреме лечение, козметичния дефект се превръща в сериозно заболяване, а понякога може да е и много заразно.

Detoxant е нова формула, открита в природата, чийто състава пречиства, тонизира и регенерира организма за кратко време.

Страница 1 от 10