Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Понеделник, 06 Април 2015 15:20

Погребенията по разнообразни церемонии от цял свят

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Не всички култури вярват в погребването на мъртви, заравяйки ги в земята. Като определение за "погребение" не всички приемат поставянето на тялото на покойника в земята. Не навсякъде този метод се приема за уместен.

Точно, както първобитния човек е възприемал четирите елемента на Земя, Вода, Огън и Небе, така също тези елементи, имат свое място в погребалните практики. Те са толкова разнообразни, колкото различните земни племена.

Начинът, по който човечеството се занимава с „мъртвото“, така и това казва много за тези, които остават да продължат своя жизнен път. Погребални практики са прозорци към една култура, която говори много за това как живеят различните народи.

И точно, както гласи Битието: „Човек идва от прах и се връща към него“. Е едни народи по света заравянето в пръстта е традиционният начин за отпращане тялото на мъртвия в отвъдното. В много страни за най-уместна церемония се приема кремирането. При кремация пръстта на покойника може да се разпръсне на мястото, което е било любимо приживе. Такова може да е вода, суша, градина с цветя и много растителност или да се съхрани в урната и да се пази в дома, където покойника е живял.

По нови практики за погребение са свързани с нестандартни начини за последно причастие с тялото на починалия. Такива са изпращане на тялото в космическа капсула, погребения в морето, която години наред е била традиция на пътуващите моряци и много други необичайни погребения. Интерес в последните години събужда био погребението. За всички местни начини за погребение може да се научи и траурна агенция.

Прочетена 917 пъти Последно променена в Събота, 28 Ноември 2015 15:07