Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Сряда, 01 Април 2015 13:03

Ползите от добрия избор на родителя

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Много родители разбират погрешно съвременната система на обучение. От една страна това, което иска родителя, това, което дава и прави ученика и от трета страна, това, което изгражда системата на образование се оказват несинхронизирани.

Често, за да се получат нещата е добре да се потърсят странични помощ и като уроци по история за матура.

Много родители смятат, че децата им трябва да се учат самостоятелно и без да ги „надзирават“. Това обърква учениците и създава двойно повече грижи в бъдеще. Това, че родителите не са викани при директора не е единственият момент, когато трябва да са обезпокоени.

Не са малко и случаите, в които родителя намира други начини да реши проблема – чрез подкуп на детето. Плащането, за да се спестят подобен род спънки не е решение на проблема. За децата трябва да се плаща, но за да получават знания и да придобива цялото заплащане някакъв смисъл. Невинаги и всички ситуации се вместват в логиката: „постарал се и получил шестица“. Често детето има специфични затруднения или преподавателя има завишени критерии за оценяване и изисквания към учението.

Системата за оценяване в училище не отчита свършеното или не, научено или не, усвояването на знания, а по-скоро старание, поведение и дори личностно изграждане у децата.

Прочетена 1043 пъти