Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Петък, 20 Февруари 2015 11:33

Колко трудно може да е изучаването на чужд език

Написана от 
Оценете
(1 глас)

Френски, японски, испански, руски, италиански, английски, немски, всеки един език си има своето обаяние, чар и индивидуалност. Всеки един има лесни и трудни етапи, въпросът е, че когато минаваме през трудностите се каляваме.

 

Погрешна е представата у много хора, които казва, че не могат да учат чужди езици. Истина е, че един от нас имат ухо за езика, той се проявява като дарба и с по-голяма лекота го научават, а при други този процес е далеч по-труден, но няма невъзможни неща.

Ако планирате да говорите език, само за три месеца очевидно е, че съществува някаква тайна формула. Малко са онези, които могат да научат друг език за броено време. Въпреки, това не липсват такива езикови добри гени.

Идеята е много проста - когато ти казват, че са "похарчени пет години" в учене на език, а след това нищо от него не е останало в съзнанието не е напълно вярно.

Специалистите в обученията по чужди езици споделят, че наученото трябва да се практикува. Не е възможно да учиш цели пет години, без да се опиташ да говориш на този език. Практиката оказва съществена роля в затвърждаване на знанията.

Добра тренировка е и времето от един час на ден, в който се учи граматика. Това е чудесен начин да започнем да говорим за дългосрочния инвестиция в знанията.

Прочетена 1277 пъти Последно променена в Понеделник, 23 Февруари 2015 08:42