Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Четвъртък, 06 Ноември 2014 20:39

Немският език като алтернатива за кариерно развитие

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Немският език е един от световните езици, на който говорят много народи по света. Немският е и сред водещите на континента Европа.

Германия и Австралия са страните, в които този език масово се използва, а други места са Белгия, Швейцария, Дания, Люксенбург, Румъния, Лихтенщайн. Немският има голямо сходство с английски език.

 

Над 90 млн. души от страната Германия, използват този език като роден. И ако все още някой си задава въпрос, защо трябва да вложи в изучаване на немски език, то отговорите са пред него:

Някога немският е бил средство за всеобщо комуникиране. Той е изучаван от десетки страни в Европа и за 5 страни е официално приет официален език. Сред местата, в които немският се използва като майчин език са Австрия, Германия, Швейцария, Лихтенщайн и Люксембург.

По брой на население Германия достига 82 млн. души, а това я нарежда на второ място по брой жители на континента и трета в света по чужди имигранти.

Германия е мощна страна по развитие на икономиката в Европа. Тя е водеща икономическа сила и ан 4-то място по износ на продукция. В нея се внася една голяма част от световния жизнен продукт и заемаща водеща позиция в световно ниво.

За да могат работещите имигранти на страната да работят в нея, задължително условие е да знаят език. Това е и голямо предимство на всеки решил да се изправи пред конкуренцията там.

За решилите да продължат образованието си там от значение е да получат качествено образование. Страната ни се нарежда като четвърта в листата на приет най-голям брой студенти в Германия, след Русия, Китай и Австрия.

Над 300 са университетите в Германия, които предлагат адекватно европейско обучение в страната Германия. Във всеки един от университетите се предлагат най-нови технологии, образование и свобода в избора по различните програми. Това е само една от алтернативните предпоставки, която предлага Германия за развитие на квалифицирана работна ръка.

Прочетена 1051 пъти Последно променена в Четвъртък, 06 Ноември 2014 20:49