Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Понеделник, 23 Август 2021 09:38

Най-предпочитаните материали за кухненски шкафове

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Най-предпочитаните материали за кухненски шкафове – как да разполагаме с красива и уютна кухня

Бидейки най-използваното помещение в дома, кухнята винаги се е славила с особено внимание от страна както на дизайнерите, така и на клиентите – не е никак изненадващ фактът, че пазарът е буквално залят от предложения и оферти за създаване на индивидуални проекти. Безспорно за клиентите е от особено значение фасадата на кухнята – именно нейният външен вид е онова, което ще допринесе с естетика и уют и ще направи домът ви по-приветлив и приятен отвсякога. Затова е важно да обърнем особено внимание на изработката на кухненски шкафове.

Кухненските шкафове и чекмеджета са неразривна част от цялостната кухненска мебелировка. Те представляват фасадата на кухнята и е важно да ги изградим и проектираме по начин, който изцяло ще удовлетворява естетическите ни нужди и домакинските потребности. За щастие дизайнерите предоставят цяла плеяда от възможности, що се отнася до материалите – за изработката на кухненски шкафове имаме възможност да избираме измежду многообразие от плоскости.

ПДЧ и МДФ – златният стандарт при изработката на кухненски шкафове

През последните години плоскостите от ПДЧ и МДФ се превърнаха в може би най-предпочитаният избор на клиентите. Това не е никак изненадващо – плоскостите се характеризират с особена устойчивост и стабилност, а и са от сравнително нисък ценови клас. Това, обаче, никак не означава, че е направен компромис с качеството – изработените от такива плоскости кухненски шкафове се отличават с устойчивост и здравина.

Друг безспорен плюс на изработените от плоскости кухненски шкафове се крие във възможността те цветово да бъдат издържани в предпочитания от клиента цвят. Тази опция за персонализация на кухненските шкафове определено е плюс и кара все по-голям брой клиенти да поръчват кухните си именно от тези материали.

Естественият масив и до днес остава луксозен вариант за създаване на кухненски шкафове

Едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че естествената дървесина и до днес остава един от най-предпочитаните и луксозни интериорни варианти за създаването на кухненски шкафове и кухненски корпуси. Ако сте склонни да инвестирате малко повече в бъдещата си кухненска мебелировка, то категорично ви съветваме да се обърнете към естествения масив. Най-често употребяваната дървесина включва иглолистната, бук, череша, орех, дъб – определено разполагате с множество от опции и от отношение на здравината, и по отношение на цветовото оформление на вашите кухненски шкафове. Естественият масив се обработва по специален начин, за да се минимизира нашествието от вредители.

Каквито и материали да изберете за своите кухненски шкафове, сме сигурни, че ще създадете наистина прекрасна и устойчива кухня. Не забравяйте, че е от съществено значение да заложите на стабилност, за да се радвате на мебелите си за дълго.

Прочетена 406 пъти Последно променена в Сряда, 18 Август 2021 10:06