Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Четвъртък, 12 Август 2021 11:04

Оригинални парфюми – как да се възползваме от прекрасните им аромати

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Оригинални парфюми – как да се възползваме от прекрасните им аромати през горещините на летния сезон

Прекрасните оригинални парфюми винаги са се свързвали с наистина силно и интензивно ухание – едва ли има човек, който да не търси именно силни и дръзки ухания при избора на следващия си любим парфюм. В разгара на летните жеги, обаче, често е особено предизвикателство да съумеем да запазим максимално парфюмната дълготрайност.

 

Колкото и автентични и висококачествени да са всички оригинални парфюми, високите температури и летните жеги категорично успяват да повлияят на качеството на есенцията. В днешната статия решихме по-обширно да обсъдим този въпрос, за да сме сигурни, че ще съумеете да се наслаждавате изцяло на прекрасното благоухание.

Оригинални парфюми – на какво дължат прекрасните си ухания?

Преди да обсъдим въпроса, свързан с опазването на дълготрайността на парфюмите през лятото, нека първо разясним на какво всички оригинални парфюми дължат прекрасното си благоухание. Този въпрос, разбира се, се свързва тясно със съдържанието на парфюмни масла в състава. Колкото един парфюм е по-обогатен с масла и есенции, толкова по-траен е той. Ето защо през лятото е препоръчително да залагаме на оригинални парфюми с висока концентрация на парфюмни масла – високите температури карат аромата по-бързо да се изпарява, затова е от съществено значение изначално да заложим на по-силен и интензивен аромат.

Как да съхраним дълготрайността на любимите си оригинални парфюми през лятото?

Както вече споменахме, колкото по-силен и интензивен е един парфюм, толкова по-дълго ще долавяме есенцията му. През горещите летни дни това е особено важно, тъй като високото съдържание на алкохол в есенцията кара парфюмът да се изпарява по-дълго в следствие от жегата.

Веднъж сдобили се с прекрасни и автентични оригинални парфюми, е важно да споменем и няколко думи относно тяхното правилно съхранение. Оптимално трябва да съхранявате своите любими оригинални парфюми на хладно и сухо място, особено през лятото – никак не е препоръчително да изложите аромата на преките слънчеви лъчи, тъй като е възможно да се наруши молекулярният баланс в съдържанието на есенцията. Ако сте любители на носенето на есенцията със себе си по време на път, то ви препоръчваме, при възможност, максимално да ограничите часовете, в които парфюмът ви да пребивава на прекомерно високи градуси.

Добра идея е да комбинирате използването на оригинални парфюми с продукти за тяло със същия аромат – лосионите и кремовете, обогатени с парфюмни нотки, спомагат да се „заключи“ уханието в кожата и да му се наслаждаваме за максимално дълго време. Определено носенето на аромати е предизвикателство през летните жеги – ключът към прекрасните есенции е в правилното съхранение, правилният избор на вид аромат и в множеството начини на носене на благоуханието.

Прочетена 264 пъти Последно променена в Четвъртък, 12 Август 2021 11:07
Още в тази категория: « 10 причини да спите голи