Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Понеделник, 13 Април 2020 21:48

10 причини да спите голи

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

10 причини да спите голи

Много хора спят в пижамата си. Това о правят по навик, от когато бяха деца, така просто продължават да правят това и в зряла възраст. Но знаете ли, че да спите голи си има много предимства, за които може би дори не сте се замисляли. Ето десет предимства от това да спите голи.

1. Добре е за вашата кожа

Когато спите голи, това позволява на въздуха да проникне през кожата ви, за да може да диша по-добре. Кожата ви е в капан във вашите дрехи, през целия ден. През нощта, по време на съня, вие и давате правото да диша и да е свободна.

2. Спите по-здраво

Липсата на сън може да причини всички видове здравословни проблеми, включително повишени нива на стрес и тревожност. Когато спите голи, телесната ви температура ще бъде по-ниска, което ще ви помогне да спите по-добре.

3. Това балансира хормоните в тялото си

Спящият позволява на тялото си да регулира нивата на мелатонин и хормони на растежа. Така няма да се чудите, защо е важен пълноценният сън.

4. Понижава нивата на кортизол

Сънят също ще помогне за намаляване на кортизола в организма за една нощ. Високите нива на кортизол, който е известен като хормон на стреса, могат да доведат до тревожност и високо кръвно налягане.

5. Това ще повиши самочувствието ви

Голият сън, също може да ви помогне да преодолеете всеки проблем със самоувереността, който може да съществува. Това ще ви даде повече самочувствие. Сънят без пижама ще ви позволи да свикнете повече със собственото си тяло и ще ви направи по-малко срамежливи.

6. Много по-лесно е

Когато спрете да носите пижама, времето за сън просто ще стане много по-лесно. Това ще ви спести пари, защото вече не е нужно да купувате пижами или да ги перете.

7. Ще имате добро кръвообращение

Носенето на дрехи в леглото ще попречи на кръвта да циркулира свободно в тялото ви. Така че не се колебайте да свалите пижамата си, преди лягане.

8. Това ще помогне за предотвратяване на заболявания като млечница

Ако вагиналната ви област е прекалено топла, през нощта, това ще стимулира растежа на дрожди и бактерии, така че е по-добре да спите голи.

9. Може да засили имунната ви система

Когато спите голи с партньора си, контактът с кожата намалява производството на хормон на стреса кортизол в тялото и увеличава производството на окситоцин. Кумулативният ефект от това е, че тялото става по-спокойно и кръвното налягане се понижава, а имунната система и лечебните процеси се увеличават.

10. Чувствате се много по-добре сутрин

Когато се събудите от пълноценен нощен сън в гола форма, ще се почувствате по-освежени и весели.

Източник: sanovnika.com.

Прочетена 63 пъти