Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Събота, 28 Декември 2019 16:01

Топ 8 съвети за всеки ден

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Всяка домакиня има дни, в които нищо не върви. И именно тогава вмести да има под ръка тези 8 полезни съвета за справяне във всяка ситуация сякаш всички работи срещу нея.

Съвети за минерално почистване с Interpolezno.com.

Има инструмент, който може да премахне петна по старата мебел минало. Той е тип освежител за мека мебел. Необходимо е да се запасите с течен сапун, оцет, минерална вода. Тези съставки се смесват в пластмасова бутилка в съотношение 1: 1: 1. Съвет: дайте предпочитание на минералната вода с най-голямо количество соли. За равномерното разпределение на продукта е необходим пистолет за пръскане. След като обработите проблемната област, трябва да изчакате десет минути. Остава само да подейства и избършете с мокра четка. Ако петното не е изчезнало напълно, процедурата се повтаря.

Дезодорант за обувки

За съжаление, обувките често се снабдяват с неприятна миризма, благодарение на ходилата, които се потят в обувките. Това причинява неприятна миризма и води до гъбички по краката. Как да се отървете от този проблем? Содата ще помогне. Изсипва се в платнени торбички, които през нощта се поставят в обувки и кецове. Благодарение на този трик краката ви ще са сухи и ще спрете да се изчервявате поради неприятната миризма на пот, идваща от обувките ви.

Чаша като алтернатива за заточване на нож

Често имаме нужда от заточване на нож, но не винаги инструмента ни е под ръка. В тази ситуация ще помогне старата керамична чаша. Предпоставка - дъното на съдът трябва да е сухо. Преди да заточите да точите, ножът трябва да се постави във фризера, за да се охлади острието. При заточване на острието трябва да се избягва силен натиск.

Съвети за използване на сапун за пране

Съвременните домакини ще се съгласят, че кухненските кърпи бързо се замърсяват. Няма проблем да ги измиете. На помощ идва пералня. За белите кърпи оптималната температура е 95 градуса. Цветните тъкани се изпират на максимум - 55 градуса. В същото време никаква температура не може да гарантира 100% отстраняване на петна.

Ако често се сблъсквате с такъв момент, то следните трикове ще ви бъдат полезни. Ето един от тях: сол: (6 супени лъжици) + студена вода (6 литра). Кърпите се накисват в получения физиологичен разтвор. Времето за чакане е един час. След това се изпират в машината. Трябва да се добави прах. За мазни петна се използва домашен сапун. Всяка кърпа се търка старателно със сапун. След тази процедура се сгъват в найлонов плик, в който са накисват през нощта. Сутринта остава само да изплакнат.

Съвети за премахване на стар тапет

Мнозина, преминавайки в ново жилище, са озадачени от ремонти. Те започват с тапета и откриват, че под първия слой довършителни материали има още няколко такива. Ако всички слоеве бяха залепени, както се казва, от векове, тогава водата не може да се справи с тях. Разбира се, може да премахнете старите тапети с помощта на специален инструмент. Ако такъв не е под ръка. За да премахнете три или четири слоя тапет, с помощта на груба ренде разтрийте сапун, който се добавя към водата. Продуктът трябва да заври. По-лесно се нанася с валяк. След 30 минути тапетът се отстранява с шпатула. Научете и за: Декупажът в интериора – топ идеи да преобразите дома.

Борба с плевелите

Няма да повярвате, но обикновената евтина водка е отлично средство, срещу плевели. Факт е, че под въздействието на етилов алкохол восъчното покритие, върху повърхността на листата се унищожава и поради тази причина те бързо се дехидратират.

Стратегията за приготвяне на продукта е проста: продуктът, използван при миене на чинии (няколко капки) + водка (35 мл) + вода (400 мл). По-удобно е да напръскате агента с пулверизатор. Този трик действа, както в градината, така и в градината.

Как да се справим с репей

Уморени от борба с репей? Ще ви покажем как да победите репей. Всички храсти се нарязват до корена, останалите части се накисват и се поръсват със сол. Ние гарантираме - останките ще изсъхнат и всички ще умрат.

Салата с картофи - съвети за готвене

Много хора обичат да похапват картофи във всякаква форма. Може да спестите време, изразходвано за подготовката му. Всичко е просто. Необходимо е печката да се замени с микровълнова печка. Малките грудки се измиват, след това се изсушават (в този случай хартиена кърпа ще стане незаменим помощник) и се поставят в найлонов плик, който се връзва възможно най-плътно и се изпраща във фурната. Условия за готвене: температура - максимум, време за готвене - максимум 15 минути. Ако желаете, можете да използвате готови торбички за печене.

Надяваме се, че нашите съвети и тази статия да ви помогнат да се обогатите с полезни знания и да имате по нещо ново всеки ден.

Прочетена 747 пъти