Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Четвъртък, 28 Ноември 2019 17:33

Няколко съвета, преди да купите кухненски мебели

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Замисляли ли сте се, защо закупените от вас столове всъщност не ви харесват? Изглежда, че сте ги считали за просто шикозни, когато сте ги купували и поставяли в кухнята, до днес, обаче, вашето мнение се е променило изцяло. Подобна ситуация се случва често. При вторият избор може да направете столовете в стил Прованс. Ето как:

Просто, когато купуват кухненски мебели, хората много често допускат грешки, за което по-късно съжаляват. Ще ви дадем няколко съвета, за да избегнете тази ситуация.

1. Обърнете внимание на стила и размера на мебелите.

Преди да купите кухненска маса или скрин, помислете, дали тя се вписва добре в интериора. Вземете под внимание не само стила, но и размера на мебелите. Случва се закупеният кухненски комплект просто да не се побира в стаята или да не влиза през вратата. Също така, преди да купите, помислете за тези мебели, които сте купили. Дали ще бъдат твърде малко или твърде много, дали ще свиват прекалено пространствата. Дори да е ръчно изработен дизайнерски кухненски скрин, той просто може да се изгуби във вашата кухня.

2. Помислете за цветовата схема.

В строго декорирана класическа кухня, най-вероятно, няма място за яркозелен диван. Ето защо, изберете подходящ модел, плат, който ще изглежда добре и хармонично във вашата кухня. Имайте предвид, че при поръчка на мебели, аксесоари в интернет, цветът може да се различава от цвета в реалния живот.

3. Решете предварително кой ще използва тези мебели.

Ако, например, имате малко дете у дома, тогава е по-добре да не купувате мебели в светли цветове, защото бързо ще се замърсяват. Освен това, ако имате голямо семейство, трябва да се погрижите за подходящи мебели: изберете голяма маса и купите броя на столовете, от които се нуждаете.

4. Тествайте мебелите, преди да купите.

Преди да купите столове, диван, препоръчително е да проверите за удобство. Много често красив и стилен диван може да бъде абсолютно неудобен в интериора ви. В кухненския комплект си струва да проверите всички чекмеджета и врати: дали се отварят и затварят добре. Не забравяйте, че кухненските мебели трябва да са функционални и да допълват живота ви, а не да създават неприятности и неудобства.

5. Не се поддавайте на първите впечатления.

Импулсивното купуване е много често срещана грешка, допусната от много клиенти. Видяха го, харесаха го, купиха го. И ако също така цената е намалена! Не оценявайки веднага мебелите по ниската цена. Така рискувате да съжалявате за купения продукт.

6. Обърнете внимание на цената.

Преди да купите мебели, разберете цената им, дори ако е приблизителна. Така няма да се изненадате от определеното количество и да изпаднете в неприятна ситуация.

Горните съвети ще ви помогнат да купите, само подходящи и висококачествени мебели и кухни.

Прочетена 165 пъти