Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Четвъртък, 28 Ноември 2019 17:32

Как визуално да увеличите малка кухня

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Мнозина мечтаят за голяма функционална кухня, в която не само да готвят с комфорт, но и, ако е необходимо, да посрещат голям брой гости. Кухните днес са най-разнообразни. Но, за съжаление, не всеки може да си позволи да избере всяка кухня.

Само тези, които живеят в специално проектирана къща, могат да се похвалят с голямо пространство. Към подреждането на кухненското пространство в жилищните сгради трябва да се подхожда със специално внимание. На помощ може да потърсите извозва.ком.

Помислете за това такова да е вертикално. В малка кухня цялото пространство трябва да се използва правилно, така най-добрият вариант е да използвате всички стени до тавана. Запълвайки изцяло всички стени с шкафове и рафтове, ще създадете впечатление, че кухненското пространство не е толкова малко.

Добавете колкото е възможно повече светлина. Светлата стая изглежда по-голяма. Ако кухнята има врата, тогава тя може да е от стъкло. Може да разгледате местоположението на малки тела, вградени в различни елементи на кухнята.

Завеси - много хора поставят тежки завеси в кухнята, което само намалява пространството, така трябва да добавите дневна светлина, което ще помогне да се избегне визуално стесняване на стаята.

Огледала - в малко кухненско пространство помислете за поставяне на огледални повърхности. Лъскавите повърхности могат да имат подобен ефект, например, висококачествените полирани кухненски мебели.

Местата за сядане - много хора прекарват много време в кухнята и, разбира се, искат да седнат възможно най-удобно. Така класическите фотьойли или дивани в малка кухня значително намаляват пространството. Затова дизайнерите съветват да се оборудва кухненското пространство с прости мебели. Прозрачните столове, в които изобщо няма дръжки, могат да са най-приемливи.

Разпределение - за кухня с малка площ е по-добре да използвате линейна или L-образна подредба, в която перваза на прозореца да служи като работна повърхност.

Кухненски шкафове - при избора на стенни шкафове трябва да се даде предпочитание на вратите, които се отварят нагоре с помощта на специални фитинги. Също така си струват броят на чекмеджетата и висящите рафтове. Те създават елементарен пространствен ефект.

Само като сте обмислили всички детайли, може не само да украсите, но и да разширите кухненското пространство, да направите кухнята по-удобна и функционална.

За всичко старо и изхвърляне на мебели, търсете професионалистите- Изхвърляне и извозване на покъщнина в София 0893 29 33 33.

Прочетена 533 пъти