Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Четвъртък, 28 Ноември 2019 17:30

Каква трябва да е светлината над масата за хранене

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Кухнята трябва да бъде една от най-добре осветените в апартамента. Това е мястото над масата за хранене, което трябва да е особено добре осветено. Поставянето на лампата в тази област, зависи от местоположението на масата. В съвременните модели кухня (както всъщност и в други стаи) масата може да бъде разположена свободно или да се прилепва към стената.

Майстори.com предлага извозване на мебели до сметище

Ако масата за хранене е разположена свободно, тогава най-често единична лампа е окачена от тавана над нея. Височината на такава лампа може да се регулира произволно, в зависимост от желанията на собственика. Тази настройка е много удобна, тъй като лампа, разположена високо, прави масата по-тържествена, а ниската лампа създава ефекта на „претъпкване“ и комфорт в една стая.

Най-важното тук е на повърхността на масата да има петно ​​от светлина. Останалата част от зоната може да бъде потопена в тъмнина. Такава може да е частична сянка или украсена с контрастни светлинни модели.

Над голяма маса за хранене пространството може да бъде обозначено от група малки лампи на дълги основи. Те могат да бъдат подредени произволно или в геометричен ред, като по този начин създават оригинални композиции.

Ако масата стои до стената, може да я осветите по начин, че телата да бъдат фиксирани на височина от порядъка на метър от нивото на плота. Идеален вариант е шнур с дълги скоби, така светещият поток да бъде насочен надолу.

Пантографните лампи също ще изглеждат страхотно на стената. На самата маса за хранене може да поставите висока лампа с плътен абажур. Тя може да се превърне не само във функционално допълнение, но и да украси масата.

Прочетена 88 пъти