Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Четвъртък, 21 Юни 2018 08:03

Старателно почистване на къщата - необходимо ли е

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Не по-малко щети са причинени от различни почистващи продукти - домакините, които често се занимават с почистване на дома с помощта на синтетични препарати, са постоянно изложени на вредни ефекти.

Това води до отслабване на защитните функции на лигавицата и дихателния тракт и следователно до заболяването с бронхит, астма и други сериозни заболявания. Често има алергия. По този начин, редовно основно почистване на къщата с използването на силни препарати вреди двойно:

Първо, унищожава човешкото здраве и второ, създава на собствени стерилни условия, което води до отслабване на имунната система на всички членове на семейството.

Да се ​​миеш или да не измиеш е въпросът!

Разбира се, човек трябва да живее в чистота, но тази чистота не трябва да е стерилна. Не е необходимо да води до фанатизъм! Почистването на апартамента не трябва да се прави, за да убие всички микроби, но да се гарантира, че стаята е чиста. Лекарите казват, че в жилището трябва да има поне малко прах - нека лежи в ъглите и в гардероба.

Не е нужно да правите пролетно почистване всяка седмица, като надничате във всеки ъгъл с парцал, напоен с разтвор на хлор. Не зареждайте тоалетната с белина всеки ден. Не варете спалното бельо. Няма нужда да миете мивката с почистващ прах след всяко готвене. С една дума, не е нужно да правите театър от дома или да създадете стерилна като за операционна маса среда.

Във всичко, което трябва да имате мярка! Основното е, че тялото и жилището са чисти, но не стерилни. А времето, което отнемат безкрайно. По-добре е да харчите за създаване или закупуване на декоративни елементи за интериора на дома, отколкото стерилна чистота.

Прочетена 453 пъти