Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Сряда, 25 Октомври 2017 08:03

Задължителните дрехи в твоя гардероб за всеки сезон

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Задължителните дрехи в твоя гардероб за всеки сезон

Нашите дрехи играят важни роля за социалното ни приемане в обществото, за външния ни вид, за самочувствието и комфорта ни. Често обаче злоупотребяваме с тях. Купуваме твърде много, а не ги носим.

Всеки има предпочитания за облеклото си, но има дрехи, които са задължителни. Като например, един-два чифта официални костюми, бански, малка черна рокля за дамите, къси дънкови панталонки, дънки и други.

Съвсем естествено е, ако работим на място, където се изисква делово облекло, повечето дрехи да бъдат в този стил: ризи, панталони, поли, които са в изчистени цветове и форми. Но не е нужно да злоупотребяваме с тях като количество. Достатъчни са 4-5, които да носим, а не купища, които само да заемат място в гардероба.

Какви други дрехи са ни необходими, ако през 90% от времето (когато работим), сме в делово облекло? Нуждаем се от спортни дрехи, от неофициални от така наречените домашни. Разбира се този тип дрехи варират според сезона.

Дрехи за всеки сезон

Често нямаме място за дрехите, които наистина носим, защото е претрупан с онези, които просто си стоят. А сърце не ни дава да ги изхвърлим. Кои са задължителните дрехи, които са ни необходими всеки сезон?

Пролет

drehi1

Времето е слънчево и топло, температурите често са около и над 20 градуса, което ни дава възможност да оставим дебелите дрехи и да се насладим на слънчевите лъчи. Няколко броя тениски са идеални за топлите пролетни дни. Сред най-предпочитаните са тениските, защото хем са неофициални, хем са подходящи и за излизане. Друго, което трябва да имаме в гардероба с дрехи през пролетта, са дънките. Всъщност, те са подходящи за всеки сезонв комбинация с тениска и връхна дреха, ако е по-хладно.

Лято

drehi2

Лятото е времето на потниците, късите панталонки, изрязаните тениски, банския и морските рокли и все по-оскъдно облекло.

Есен

drehi3

Макар през първите седмици от есента все още да се радваме на много слънце и топли дни, то със сигурност трябва да имаме дрехи, които да са с дълъг ръкав. Например, любимото дънково яке, а защо не и кожено, което ще ни стопля през есенните вечери, или когато вали. Ако искаме да сме оригинални може да облечем суичър с щампа, отговаряща на същността ни. Може да си направим и дреха с щампа по наш дизайн, ако не си харесаме нищо готово по магазините, като в интернет може да открием наистина страхотни идеи. При есенните дрехи трябва да включим и жилетките, както и дънките – най-любимата дрехи за всички сезони. Тънките шалове също са чудесни, защото предпазват от променливия вятър. Най-любимата ни дреха за есента е суичърът, защото можем да го комбинираме с почти всичко. Има си и качулка, не е нужно да носим чадър, а и е толкова удобен.

Зима

drehi4

Зимата не е най-обичаният сезон, но и той си има свое очарование. През зимата носим пуловери, тениски с дълъг ръкав и жилетки, суичъри, вълнени неща, най-често изплетени от баба: чорапи, блузи, жилетки и др. Шаловете, шапките и ръкавиците са задължително, особено когато завали сняг.

Ето че не е необходимо да имаме купища дрехи, за да сме щастливи. Нужни са „правилните“, с чиято помощ ще ни е по-лесно да изберем какво да облечем преди да излезем навън.

Прочетена 524 пъти Последно променена в Понеделник, 30 Октомври 2017 08:51