Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Четвъртък, 01 Юни 2017 09:50

13 неща, които трябва да изхвърлите при почистване още сега

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Времето лети толкова бързо, че понякога е трудно да се повярва, че "новите" дънки са вече на две години! Всички сме заобиколени от най-различни неща, от които е време да се отървете, въпреки, че е по-лесно просто да не обръщаме внимание. И все пак почистване на жилища трябва да се прави регулярно и редовно.

Ето списък с 13 неща, които трябва да изхвърлите сега, за да актуализирате дома:

Вижте повече и за: почистване след труп в София 0888 00 11 33 .

1. СТАРА КОЗМЕТИКА

Вижте за срока на годност на спирала Е обикновено от два до три месеца, така че я пазете "за всеки случай", тя е безполезна.

2. СТАРИТЕ ТАМПОНИ

Тялото обича да бъде почиствано, но със стерилни марли и тампони. В противен случай може действително да бъде едно от най-мръсните неща в дома, бактериите обичат човешкото тяло. На всеки три до четири седмици подменяйте опаковката с памук, тампони за лице или марли.

3. СТАРИ СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ МАЗИЛА

След изтичане срока на годност на крема той става неефективна, а срокът му на годност е по-малко от три години.

4. СТАРИ ЛЕКАРСТВА

Ако не използвате лекарства, преди края на срока им на годност, те могат да станат опасни за организма, особено антибиотиците.

5. СТАРИ СПИСАНИЯ

Под холната масичка за кафе всички трупаме купища списания и стари вестници. Изхвърлете всички, независимо дали са прочетени или не.

6. СТАРИТЕ ЯСТИЯ

Пластикови съдове за микровълнови печки и кутии за хранителни продукти могат да съдържат поликарбонати, което е лошо за здравето. Оборудвайте се с нови такива, които не съдържат бисфеноли.

7. СТАРИ ОБУВКИ

Разбира се, периода за носенето на обувки са различни, но ако смятате, че сте свикнали без този или онзи чифт, без да съжалявате ги изхвърлете.

8. СТАРИТЕ ЧЕТКИ ЗА ЗЪБИ

Лекарите препоръчват смяна на четката за зъби на всеки три месеца, поради износване на четките. Ако вашите четка за зъби сочи различни посоки, то е време да си купите нова.

9. ДРЕХИТЕ ВИ НЕ СА НОСЕНИ

Ако никога не обличали дадена дреха, нито всекидневно, нито от време на време не я дръжте повече от шест месеца време е да се отървете от нея. В противен случай, се сблъсквате със сериозно претрупване в гардероба

10. ХРАНИТЕЛНИ ОСТАНКИ

Бъдете изключително внимателни с полуизядения храната в хладилника. Може да бъде изключително опасна за вашето здраве.

11. СТАРИТЕ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ

Дори и контактни лещи при по-продължително носене трябва да се сменят максимум веднъж на всеки три месеца, дори и ако изглеждат чисти и са в разтвор на дезинфектант.

12. ОСТАРЕЛИ ПОДПРАВКИ

За съжаление, ароматните подправки не траят вечно. Билките се съхраняват от една година до три години, както и семена - не повече от четири години.

13. ФИЛТРИТЕ

Филтърът в прахосмукачката трябва да се промени най-малко веднъж годишно, след това става безполезен. По същия начин стои и въпросът за филтър на параловителя (абсорбатора), филтър на фритюрника, филтър на климатика и пр.

Прочетена 875 пъти