Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Понеделник, 27 Март 2017 12:31

Как успях да сменя теракота в коридора си с минимални усилия

Написана от 
Оценете
(1 глас)

Ще споделя накратко тази „вълнуваща“ история за смяната на теракота в коридора на моя скромен апартамент, защото и аз самия бях изумен колко лесно и бързо стана. Първо е редно да спомена, че имам опит в слагането на теракот, тъй като съм помагал на приятели в техните апартаменти, и това нямаше как да ме затрудни. Помислих си, че изкъртването на плочките също не е голяма философия.

Да, ама не – за мое огромно съжаление. Предвиждах да свърша цялата работа за не повече от два дни, а се оказа, че до края на първия ден дори не бях стигнал до половината с премахването на плочките.Неочаквана изненада ми поднесе мазилката под плочките, която беше взаимодействала с тях по някакъв изключително странен начин, непозволяващ ми да откъртя плочката. След почти целодневни мъки най-накрая се отказах и реших, че ще имам нужда от помощ.

Приятелите, които помолих да погледнат за какво става въпрос, нямаха представа как да се справят с проблема. Един от тях ме посъветва да си улесня живота и да повикам къртаческа фирма. Виждал бях много камиончета на фирми „кърти, чисти и извозва“ да се разкарват около нашия блок и потърсих в интернет една, която ми се беше втълпила от искрящите надписи на камиончетата.

Не мислех, че такава фирма би могла да ми бъде полезна, но бях доста изненадан, когато видях, че в уебсайта им пише, че предлагат точно такава услуга, от която имах нужда – къртене на теракот. Веднага ги набрах по телефона и се уговорихме още за следващия ден. А още по-хубавото – дойдоха точно навреме, дори 10 минути по-рано (нещо не много присъщо за обикновените майстори).

Веднага щом видях инструментите им, осъзнах че съм живял в дълбока заблуда и нищо не разбирам от теракот. А големият проблем, който ме мъчеше толкова, за тях се оказа просто рутинна задача. Премахнаха плочките едва за няколко часа, въпреки че бяха само двама. Дори не излязоха да почиват по обед! Бях толкова доволен от резултата, че веднага изтичах до магазина за бира. Въпреки упоритите им откази, все пак успях да ги склоня да ги почерпя по бира (а може би имах и късмет, че това беше последният им обект). Не можех да повярвам, че ми е толкова приятно да пия бира с майстори!

Казаха ми, че могат и да залепят теракота вместо мен, но не исках да остана просто страничен наблюдател на ремонта. Обичам чувството да гледам нещо, което съм изградил с двете си ръце. Така че любезно им отказах и успешно залепих новия теракот, както бях планирал.

Това, което не им отказах, обаче, беше визитка на фирмата, която ще си пазя внимателно и със сигурност ще използвам. Догодина банята ще претърпи сериозно къртене и последващ ремонт и отсега знам кой ще ангажирам с това. А на умоляващата ме от 2 месеца сестра да шпакловам хола на апартамента й изпратих точно тези двама юнаци, които свършиха прекрасна работа с теракота. По-щастлива не я бях правил никога!

Прочетена 847 пъти