Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Понеделник, 27 Март 2017 12:30

Flash технологии при сайтове и някои от минусите им

Написана от 
Оценете
(1 глас)

Базиращите се на флаш уеб web сайтове са навсякъде в мрежата. Често се запитват няколко въпроса относно тяхната ефективност, използваемост и функционалност. Освен този има и още няколко въпроса, на които ще се опитаме да дадем някакви отговори тук, като покажем лошите страни на Flash базираните уеб технологии. Това са и те:

  • Инсталиране на Flash player за възпроизвеждане на Flash базираните site-ове – за да прегледат вашия сайт, потребителите, които нямат наличен инсталиран Flash плеър на персоналния си компютър, e необходимо да си го свалят и инсталират. Не всеки обаче би инсталирал цялостно приложение, само за да разгледа самостоятелен web сайт.
  • SEO (Search Engine Optimization) на вашия уеб сайт ще пострада сериозно, ако настоявате при неговото проектиране и web design да бъде използване Flash технология. Видимостта на даден сайт зависи от seo оптимизацията. Редица търсачки няма начин да индексират добре страниците в сходен тип сайтове, като това ще бъде отразено на вашата откриваемост от потенциални клиенти, заради пониженото ви класиране в тези търсачки.
  • Един от най-наболелите проблеми заедно със споменатите горе е и времето за зареждане,което лишава един web сайт, изграден чрез ползването на Flash технологии. Flash оптимизира всичко, което се създава с него, но в крайна сметка си остава един голям файл, който ако потребителите чакат да зареди твърде дълго – просто ще изчезнат от вашия уеб сайт.

Най-добре е да използвате Flash елементи само на места, където те са напълно незаместими, като банери напр. като се редуцира до минимум вероятността от недоволни user-и, а от там и до потенциално пропуснати печалби.

А ако питате нас, то въобще не се занимавайте с тези остарели технологии и знаете ли защо? Ето заради този най-голям проблем:

  • Браузърите, начело с Хром и Мозила, които между другото са най-използваните в световен мащаб, не използват тази остаряла технология вече! Самите компании го заявиха през 2015 година и го приложиха през 2016 година.

Ако имате нужда от качествен сайт, обърнете се към професионалисти и забравете флаш технологията! Завинаги!

Прочетена 775 пъти Последно променена в Понеделник, 27 Март 2017 12:32