Грешка
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 267

Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Събота, 09 Февруари 2013 12:47

Как да се концентрираме по-добре при учене

Написана от 
Оценете
(4 гласа)

За да учим по-ефективно е важно да имаме нужната съсредоточеност и концентрация, но често това се оказва доста трудна задача и се отразява на нашия успех. Ето три начина да се концентрирате по-добре в случай, че трябва да учите за изпити.

1. Отърсете се от мисълта, че материята ви е скучна и не ви е интересно. Това може да постигнете като си повтаряте, че все пак учите нещо полезно, което все някога може да ви влезе в употреба и да се окаже важно за вас. Постарайте се да гледате позитивно на нещата и да търсите интересното и в най-скучната и суха материя. Запомнете, че когато опознаете нещо ново, обикновено то става по-интересно.

2. Помогнете на тялото и съзнанието си да учат по-ефективно. Това може да стане като се движите повече, спортувате, пиете билков чай, практикувате йога. Всяка физическа активност ще ви отърси от стреса и ще проясни съзнанието ви и по този начин вие ще имате по-добра концентрация.

3. Третата стъпка към по-лесно учене е да се научим да си самовнушаваме, че можем да се справим успешно с всяка задача и всеки изпит, да усвоим всяко знание и да бъдем победители.

 

Прочетена 68865 пъти