Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Петък, 15 Юли 2016 16:16

Преместването - съвети за собствениците на домашни любимци

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Когато настане време за преместването трябва да започнете да планирате. Понякога има повече трудности, отколкото сте очаквали. Дори и след като сте направили движещия контролен лист и сте събрани опаковъчни кашони, кутии, мебелите също са пакетирани е време да обърнете внимание и да не забравяйте, че имате домашен любимец.

Изведнъж, движението става много по-трудно и ще трябва да бъдете изключително внимателни с това, което правите. Как ще се отрази тази промяна?

Някои хора вземат своите домашни любимци за даденост, когато се преместват в нова къща, но самото преместване може да бъде стресиращо за вас, същото може да се каже и за домашния любимец. Малките кученца обичат да дъвчат разни неща, а един път прибрали любимите им играчки, те са склонни да се изнервят. Тогава е време да подходите по-друг своеобразен начин. Научете как да си наемете коректна фирма за услуги.

         • Ако се движите с кола, достатъчно е да се отнасяте към вашите любимци като с дете и опаковането ще е лесно.

         • И след достигане на новото място, разтоварете своите неща на първо място, така че да може веднага да започне да се адаптира към новата среда. Обърнете се към фирма с транспорт, товарни превози.

         • Най-правилно е животинката ви да пътува в колата с вас. Така ще чувства топлината на познато място и няма да се изнервя. Не правете грешка да затворите домашния си любимец в микробуса или камиона, които е за изхвърляне на мебели.

         • Ако се налага да летите със самолет, тогава имате нужда от повече планиране и задължително консултирате с ветеринарен лекар. Много домашни любимци не могат да се справи с полетите и се налага да им бъдат приложени успокоителни по време на пътуването.

Когато планирате преместване, паралелно не забравяйте за планирането на домашния любимец. Обърнете се към KAMION.BG, състояние, за да помогнат с покъщнината, а така самите вие ще имате достатъчно време да се адаптирате към новия си живот, без да сте загрижени за своя домашен любимец и без много нервност.

Прочетена 804 пъти