Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Сряда, 08 Юни 2016 10:40

На какво да обърнем внимание при избор на сушилня

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Това, което работи в плюс за домакинството може да се окаже и в голям разход. Ето защо при избора на сушилня е важно да се обърне внимание на някои характеристики – електрическа консумация и безопасност при работа. Ето и по-специфичните детайли около тях:

При закупуване на сушилня, проверете какво количество се доставя енергия. Това го пише на етикета, както и класа. В допълнение за контролиране на данни за потреблението на цикъл, обикновено вътре сензорите са поставени данни за нивото на влажност на прането, размер на перални и степен на сушене. В базата на събраните данни, предоставени от http://dvestrani.com/, сушилнята ще избере най-подходящата програма за сушене. Има и специална функция в тези модели, които автоматично намаляват консумацията на енергия.

Друг метод е да се купи термопомпа на сушилнята, в която отоплението и охлаждането на въздуха се регулират от хладилен компресор. Последният произвежда топлинна енергия за сушене и кондензиране на влага, извлечена от прането. Във всички тези случаи, трябва да се помисли за по-висока цена, която покупката ще наложи. Спестяванията по време на употреба през годините, обаче, ще бъдат значителни и определено ще изплатят цената на устройството. След като използвате програмируеми опции, които отговарят на икономиите от вида на пране, по отношение на сушене, може да се избегне или намали консумацията на такава с "половин натоварване". Научете повече идеи и съвети за дома.

Безопасност при използване на сушилня:

Сушилните машини могат да бъдат безопасни. Такива е добре да са оборудвани с CE и IMQ, което гарантира наличието на предпазни устройства.

Светлина и акустични сигнали, когато кондензат тавата се напълни.

Автоматично заключване на вратите, за да се предотврати случайно отваряне.

Индикатор, който показва, когато филтърът е запушен.

Зумер, който да сигнализира, когато цикълът на сушене е завършен.

Прочетена 2510 пъти