Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Събота, 28 Май 2016 13:12

4 бързи съвети за домашна офис среда

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Споделяте вашия дом и го превръщате в офис. Това до известна степен ще спести много излишни разходи за транспорт всяка сутрин, но от друга може да се окаже като „нож с две остриета“. Ако все пак сте успели да се справите с трудностите и предизвикателствата на работа от дома, то значи е време да организирате вашата работна площ.

За много домът е място за базиран бизнес. Офиса може да се окаже един от ъглите на стаята, табуретка в кухненския плот или място, където е разположен дивана. Вашата продуктивност и ефективност се определят от това доколко творческа е средата ви.

Ето и 4 бързи съвети за това как да се подобри домашната офис среда.

Задаване на график и придържане към него

Опасността с работа от дома и създаване на собствени часове за работа е, че можете да откриете себе си в подобно прозвище, може да работите денонощно, да прескочите хранене и физически упражнения и дори да се откажете от социалното взаимодействие в полза на работа на вашия бизнес. Също така, ако има други хора в домакинството, то е лесно да бъдете прекъсвани от тях.

Създавайте аларми, за да не се преуморявате и предупреждаване на останалите в домакинството, когато работите. В случай, че определите часове за работа, предупредете и останалите, за да съобразяват това време и да ви дават нужното пространство за работа.

Направи безопасността приоритет.

Проблеми на безопасността в домашни офиси, често се пренебрегват, тъй като собствениците на бизнес са толкова фокусирани върху други неща. Така например електрически устройства като принтери и компютри отделят топлина, така че тези елементи се нуждаят от място за отдушник. Ако имате принтер или сървър, който извършва много работа, се уверете, че не е в непосредствена близост до хартия или други запалими вещи и предмети.

Уверете се още, че оборудването ви е добре поддържано и грижливо почиствано.

Инвестирайте в ергономичен стол.

Повече от необходимо е да разполагате с практично и удобно офис оборудване. Столовете, правят всичко това и продължават да служат вярно, най-малко пет години.

Излизайте от офиса.

Без рестрт не може в нито една професия. Така, че независимо, с какво е свързана работата ви пред компютъра давайте си почивка и излизайте навън. Това ще допринесе за повече творческо мислене и креативност.

Само защото обикновено работите от дома си, не означава, че не може да смесвате среща с клиент за обяд или работа в кафене с друг колега, който също работи от офис.

Прочетена 1163 пъти