Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Понеделник, 14 Март 2016 11:08

Какво трябва да знаем за живота на батерията при преносими компютри

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

От продължителността на работата на батерии за лаптоп бива повлиявана от много различни фактори. А ко искате да удължите живота на батерията, трябва да сте запознати с тези фактори и да следвате простите съветите за пестене и снабдяване на ресурс.

Първият фактор е, за каква цел използвате вашия лаптоп по-често. Когато гледате филми или играете игри, експлоатацията на време на батерията за лаптоп е много по-малък, отколкото при работа с офис програми или това да посетите интернет сайтове.

Също така, по време на работата влияе постоянството на използване на компютър - независимо дали прави пауза или работи непрекъснато.

Следващият фактор са компонентите, които използвате. Например, дискретни графични процесори изискват повече енергия, отколкото интегрирана графика. По-малка част от енергията е консумирана от LED-дисплей.

Така че, както видяхме, батерията на лаптоп зависи от три основни фактора, включително: вашия стил на използване на компютър и повечето от нейните компоненти за батерия на лаптопа. Нека разгледаме всеки един от тях по-подробно.

Посетете онлайн ресурсите и офис приложения. Това ще позволи на батерията да работи много по-дълго, отколкото мултимедийни задачи - 3D-игри и възпроизвеждане на филм. Например, ако преглеждате уеб-страници батерия за лаптопи върви около пет часа, след гледане на филма намалява живота на батерията до четири. Играта е да продължи часове само две и половина.

Ако от време на време можете да направите пауза в работата на компютъра, вие ще забележите, че батерията на лаптопа продължава за период по-дълъг, отколкото при непрекъснат режим на работа, тъй като преносимо устройство е по-вероятно да бъде в режим на готовност. Разбира се, трябва да се уверите, че настройките за пестене на енергия, определени схема енергийните спестявания ще изтръгнат от батерията за лаптоп максимална енергия и следователно, време за работа.

Ако говорим за компонентите на лаптоп, от висок клас компоненти не са често приятелски. Когато консумацията на захранването на процесора по-малко от 10 W, по-голям брой остава в батерията на един лаптоп. В допълнение, използването на по-скъпи от висок клас твърдотелени дискове, който консумира 1.5 вата, значително увеличават времето на живот на батерията, като в сравнение с използване на конвенционален твърд диск, който консумира 2.5 вата.

Ако искате да увеличите времето за работа на вашия преносим компютър на батерията, ние ви препоръчваме да вземете предвид особеностите на неговата конфигурация.

Определеното време батериите на лаптопи са почти винаги различни от това, което се получи в действителност. Това е така, защото лаптопите преминават в "идеални" условия, с минимум компоненти и малък товар. Производителите използват и сравняват различни батерии за лаптопи.

Струва си да се обръща внимание също така да Undervolting - технология за намаляване на волтажа на процесора. Тя ще увеличи използването на батерии за лаптопи до 25%, което съответства на почти час от живота на батерията. Освен това, лаптопът ще бъде по-малко шумен и по-безопасен от овърклок, като най-лошото нещо, което може да се случи – е син екран. Тогава дори ремонт не би могъл да гарантира изход от създалата се ситуация.

Прочетена 1022 пъти Последно променена в Понеделник, 14 Март 2016 11:13