Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Четвъртък, 29 Октомври 2015 20:43

Няколко причини да посетите Дубай

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ако планувате в най-близко бъдеще пътуване до Азия и Близкия Изток, то не подминавайтеДубай. Това е световна туристическа дестинация и едно от седемте от Обединените арабски емирства.

Дубай е именно най-големия град от тях. Той се намира на югоизточния бряг и е част от Персийския залив. До него на югоизток се разполага Шарджа и на североизток е Абу Даби.

Дубай е втори по големина след Абу Даби и също като нея има специален статут.

Историята на Дубай започва от 1095 година или поне от тогава се заговаря за него. Като обитавано селище съществува поне от 1799 година.

Днес страната град е сред основните центрове в Близкия Изток по развитие на търговия и икономика. Водещи за развитието на региона в изминалото десетилетие са добивът на нефт, туризма, финанси и икономика. Зад това свидетелстват стотици ресторанти, молове и хотели в дубай, отворили врати, за да посрещат целогодишно посетителите. За тях може да видите и в оферти за дубай.

През изминалите 10 години Дубай е атракционна туристическа дестинация, която насочва поглед и се развива благодарение на множеството строителни проекти и мащабни прояви в света на спорта. Настаняване в atlantis dubai и организирана почивка в дубай ще допринесат комфорта и пълния релакс за всеки гост.

Сред главните туристически забележителности, които могат да се разгледат по време на екскурзии до дубай са:

Палмовите острови – носещи имената Джебел Али, Джумейра и Дейра; Дворецът на шейха, Джумейра и Дубайския музей. Въпреки древната история на Дубай в него има стотици модерни небостъргачи, луксозния хотел Бурж Ал Араб със 7 звезди, който е и един от символите на Дубай; небостъргачът Бурж Халифа, с височина 828 метра, който е най-високата сграда в света.

Дубай е най-бързо разрастващият се град, както по отношение на население, така и икономическа гледна позиция.

Прочетена 1362 пъти Последно променена в Петък, 16 Септември 2016 13:26
Още в тази категория: « Интересни замаъци