Грешка
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 267

Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Събота, 09 Февруари 2013 12:12

Как да спим по-добре

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

За да се отърсим от стреса на ежедневието и да презаредим батериите си е важно да се наспиваме добре и да позволим на тялото и съзнанието си да си почине и възстанови силите си. Умеем ли да предразполагаме организма за сън или напротив, допускаме грешки, които ни пречат за заспим вечер? В тази статия ще прочетете за това какво не бива да се прави преди сън.

1. Забравете за телевизора в спалнята. Това е пространство, което би трябвало да е посветено на спокойствието и почивката и там няма място за разсейващи фактори като телевизионните предавания.

2. Избягвайте да се ангажирате с работа преди сън, да се натоварвате както физически, така и психически, да обсъждате важни и стресиращи проблеми с половинката или децата си. Това може да ви се отрази негативно и да направи заспиването невъзможно.

3. Проветрете спалнята. Температурата там трябва да бъде между 18-20 градуса. Така ще се радвате на пълноценен и по-здрав сън.

4. Не консумирайте тежки храни и алкохол преди лягане. Избягвайте пиенето на много течности и храни и напитки, съдържащи кофеин.

 

Прочетена 70420 пъти