Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Понеделник, 28 Януари 2013 08:30

Езиковата дарба

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Когато става дума за музика, математика, артистизъм отговора на въпроса „ Има ли езикова дарба“ е „Да“. Езиковата такава е част от всички изброени поредици, но това по никакъв начин не бива да ни обезкуражава и разобнадеждава, а така също да ни демотивира да учим език. Един велик човек на име Алберт Айнщайн, ни дава мъдра приказка, в резултат от своята съдба, а и да споменем, че той е страдал от дислексия. Приказката гласи :

“Геният е една искрица, която проблясва само няколко пъти в живота на човек. Тя обаче трябва да се поддържа 15 часа с много ежедневна работа.

И все пак ако ви се налага да изучавате чужд език, независимо, за кой става дума, то има хиляди възможности и варианти да го сторите.

Много са езиковите школи днес, които предлага изобилие от услуги, съобразени изцяло с курсистите - може да разгледате няколко тука. Не е нужно да сте гении и никой не го очаква от вас, всичко е в ръцете на преподавателите и усилията, които сте склонни да положите. Разбира се на едни им се отдава много повече и по-бързо ще наваксват материала, за другите нещата ще стават по-бавно, но всеки човек без значение на възрастта има реална възможност да изучава чужд език.

По отношение на времето, за което се учи един език, трябва да знаем, че това е една малка вселена, която и десетилетия наред да следим, винаги ще има още, какво да попием от нея. В езиковите школи се предлагат обучения в рамките на различни нива, а те са от определен брой часове, които е прието, че са минималното количество нужно за възприемането на дадена материя от езика.

Език може да изучавате и самостоятелно, а според възприемчивостта си сами ще определите, до каква степен искате да навлезете в материята и най-вече, за какво ви е нужен езика.

Като заключение само ще вмъкнем мъдрата българска поговорка „Когато човек има желание, прави всичко възможно, когато няма желание, си измисля причини“. Вие решете към кой тип спадате и колко бихте се развили в изучаването на чуждия език.

Прочетена 105208 пъти