Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Събота, 29 Август 2015 12:05

Как самооценката може да ни помогне в усвояването на курс по език

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Самооценката е нещо, което се развива във времето. Понякога по-бавно, а друг път с бърз скокове. При всички случаи, тя е нещо, от което се нужда, за да постигнем спокоен живот. Ако сравним живота си с хубава торта, то самооценката може да е захарта. А как бихте направили вкусна торта без захар?! Тогава за „черешката“ на тортата може да изберете някой курс:

курсове по английски език,

курсове по немски език,

курсове по италиански език,

курсове по испански език,      

курсове по френски езици,     

курсове по руски език,              

курсове по гръцки език,          

курсове по бизнес администрация.

Никога няма да е достатъчно, каквото и да се изпише или каже, докато човек сам не осъзнае, че важността на неговата лична подбуда и самооценка лежи в основата на неговия живот. По този начин докато всички хора не осъзнаят, че изборът, начинът на живот, изборите, които прави са част от това, което му се случва.

Ако сте решили да не спрете своето развитие. Ако сте достатъчно мотивирани да дадете ход на своя прогрес, ако имате цел, която искате да постигнете, то с курсове по бизнес администрация, може да стане всичко това в реалност.

С курсове по счетоводство може да сте не само по-успешни в работата, но и да получите възможност да вземате по-важни решения за живота, без да се чувствате заклещени от страх, че може да сгрешите. Ако съществува избор, който трябва да направите, но отлагате за друг ден, то той вероятно лежи в основата на вашата ниска самооценка.

От къде идват страховете – те са провокирани най-често от миналото и са плод на изказвания на близки, приятели и роднини, които рядко са имали вяра в нас.

Усещането, че не заслужавате нещо може да е провокирано от ниска самооценка, с която трябва да се справите сами. Това може да стане, ако си повярвате, ако сами се уверите, че заслужавате нещо по-добро и най-вече по-щастлив живот.

Съвет: Има моменти, в които всеки от нас се е изправял пред не едно и две нови изпитания. Много от нас са се чувствали на ръба на силите си. Опитайте сами да си разкажете една хубава история. Това дали вие ще разказвате на ваш скъп човек или ще си припомняте на вас самите е ваш избор. Идеята е сами да се убедите, че сте способни много – да постигате мечтите си, да се реализирате да сте усмихнати, успешни и удивителни.

 

 

 

Прочетена 1082 пъти Последно променена в Събота, 12 Март 2016 13:44