Информационен портал - IOPZ.com

Полезни материали, които могат да ви помогнат.

Събота, 26 Януари 2013 08:13

Безопасни ли са и кога да вземаме хранителни добавки

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Хранителните добавки държат завиден рекорд по безопасност. Те са повече от 1200 пъти по-сигурни, от което и да е било лекарство. Задълбочените проучвания сочат, че наистина качествените хранителни добавки, дори са десетки пъти по-безопасни. Както лекарствата не са всесилни за всяка болест, така и добавките на са подходящ 100% заместител на всякакви лечения. Те осигуряват голяма профилактика и подпомагат в голяма степен лечението.

Добавките не са заместител на разнообразното хранене. Те са само допълнителна дажба към основното меню, която додава това, което не достига на организъма. Няма зависимост от хранителните добавки, защото те са просто качествена храна.

Човешкият организъм функционира в своя 24-часов цикъл. С оглед на оптимални резултати хранителните добавки би следвало да се разпределят на равномерни интервали в денонощието.

Най-удобно е по време или непосредствено след храненето. Витамините са органични вещества и е желателно да се приемат заедно с друга храна. Така абсорбирането им от организъма е гарантирано. Витамини като В-комплекс и С се отделят бързо в урината, режимът на вземане след закуска, обяд или вечеря би осигурил оптимални нива в организъма. При еднократния им прием в денонощието, препоръчително е да се вземат вечер, защото периодът преди уриниране е най-дълъг или за предпочитане е след най-обилното хранене. Важно е да се знае, че ако се приемат само витамини, без минерали, то е наложително да става след добро хранене. Защото само витамини не могат да се абсорбират пълноценно без минерали.

Хранителните добавки не водят до пристрастяване, а само подсигуряват по-здравословното ни съществуване.

Прочетена 26781 пъти
Още в тази категория: Котките и екзема при децата »